Wednesday, 4 January 2012

Pengalaman aku Mengikuti Kelas Dr. Notts

Pengalaman aku mengikuti kelas BBK3408 Kesusasteraan dalam Multimedia yang diajar oleh Dr.Normaliza atau dengan nama gelemanya Dr.Notts.Dr. Notts?. Dr. Notts merupakan pensyarah di FBMK.Macam mn nak kenal sila lawati blongnya di http://aammwa.blogspot.com/ cuma klik je, kita akan mengenali orangnya. 
Aku Cuma nak kongsi sikit pengalaman mengikuti kelas tersebut.Pada hari yang pertama aku masuk kelas dia,aku tengok dia seorang yang garang dan tegas.Kelas tak boleh bising ketika dia mengajar, kalau nk tahu cubala bising ,kana marah terus.hahaha.aku suka bila dia tegur budak-budak dalam kelas dia pasal pemakaian yang kemas,sebab ia amat berguna bila bekerja nanti dan satu lagi ialah menepati masa sesiapa sahaja tidak boleh lewat dating ke kelasnya walaupun seminit kalau lewat alamatnya duk kat luar kelasla.Bagi aku aku dah biasa dengan benda-benda macam ni,sebab aku seorang ROTU kira okla.haha.Aku sokong apa yang dibuat oleh Dr.Ini boleh mendsiplinkan pelajar-pelajar.
          Bila dah lama belajar dengan Dr.Nott bari aku tahu bahawa Dr seora yang mesra dan sangat baik,Cuma biasala masa belajar ,kita belajar masa suka kita sukala.tak gitu.
          Arahan yang pertama yang keluar dari mulut Dr. ialah buat satu kumpulan dan aku telah menubuhkan satu kumpulan,ahli kumpulan aku seramai lima orang tiga laki-laki dan dua orang perempuan.Nama kumpulan aku ialah ERA.Satu kumpulan inilah yang sama-sama melakukan kerja yang diarahkan oleh Dr. yang paling menguji kesabaran dan kerjasama dalam satu kumpulan adalah dalam melakukan video.Memang setiap kali kelas dr.Nott akan nada kerja yang diberikan,tapi aku suka walaupun banyak kekangan dalam melaksanakan tugas itu.
          Selama aku mengikuti kelas ini sudah enam video yang telah aku lakukan atau dengan kata lain melakonkan dalam setiap video.Aku ni nak kata tak pernah berlakon tu adala sikit,tapi bila depan kamera ni malu sikit.haha.Apa yang aku dapat pengalaman yang takda di tepi-tepi jalan bagi aku ianya sangat berharga.

No comments:

Post a Comment